De ontwikkeling van een website.

De juiste online-presence is belangrijk. Uw identiteit en/of bedrijfsprofiel moet dus op de juiste manier naar voor gebracht worden. Sommige klanten hebben daar een duidelijk zicht op, anderen dan weer helemaal niet. Budgetsites kan je doorheen dat soms moeilijke traject helpen. De kostprijs van een website kan vrij eenvoudig bepaald worden en hangt af van enkele factoren:

  • De grootte van de site, het aantal pagina's dus?
  • Moet de site in meerdere talen beschikbaar zijn? Wie vertaalt er?
  • Zijn alle teksten beschikbaar?
  • Zijn alle afbeeldingen(in voldoende grootte) beschikbaar?
  • Moet er een webshop geinitialiseerd worden?
  • Indien ja, wie gaat de volledige shop opzetten?

De eerste 4 vragen kunnen vrij eenvoudig beantwoord worden en vormen de basis van de kostprijs. Naargelang het aantal pagina's en interne complexiteit zal de prijs zich ergens tussen 700€ en 2500€ situeren. Onze websites kosten ongeveer 1300€, incl webshop en Google Analytics. Dat is de richtprijs waar je moet vanuit gaan in het budget. Let op, de webshop wordt altijd leeg opgeleverd, maar wel voorzien van een goed content management systeem waarmee je werkelijk alles zelf kan doen. Een webshop 'vullen' is best wel wat werk, indien gewenst kan Budgetsites daarmee helpen. Deze werken zijn supplementair aan het project en worden steeds uitgevoerd in regie.

Zodra het project afgelijnd is en de offerte ondertekend wordt de nodige informatie bij elkaar gebracht. Eens dit gebeurd is start het ontwikkelings- en implementatietraject van 30 tot max 45 dagen.

Hosting en domeinnaam

Een website draait op een webserver waarnaar de DNS van uw domeinnaam verwijst. Hosting en domein zijn dus absoluut vereist om een website te kunnen draaien. Voor de webshop hoort daar ook nog de database bij. Budgetsites kan alle werken uitvoeren op jouw server en met jouw domein zolang de noodzakelijke tools als FTP enServer Admin maar beschikbaar zijn. Indien gewenst kan Budgetsites deze technische en administratieve rompslomp overnemen en de site hosten op onze shared hosting in Brussel. De kostprijs van hosting en domein bedragen respectievelijk 140€/jaar en 33€/jaar. Hiervoor heb je meteen ook 5 emailadressen en beperkte mailstorage ter beschikking maar indien gewenst kunnen deze ook naar O365 doorgezet worden.

Onderhoud en levensduur website

Een website moet regelmatig onderhouden worden. Niet enkel om hem van de nodige updates te voorzien maar ook om in te spelen op de technologische veranderingen in het IT landschap. Denk dan vooral aan CSS versies, browser updates, technologiesprongen, java updates enz. Budgetsites voert dit onderhoud uit, in samenspraak met de klant, aan 54€/uur. Omdat na een tijdje de technologiekloof onoverbrugbaar wordt en de websites bovendien ook nog wat modetrends volgen besluiten de meesten hun site na 3 à 5 jaar volledig te vernieuwen.