In 2015 realiseerde de online-handel in België een omzet van meer dan 6,4 miljard euro! Dat is een stijging van 15% tegenover 2014. Daar staat tegenover dat meer dan de helft van de aankopen op buitenlandse webshops wordt uitgevoerd. Er is dus zeker nog heel wat marktaandeel naar België terug te halen.
Een tweede fenomeen dat zich stelt is "showrooming". De klant gaat in de fysieke winkel een product zoeken en zelfs passen, om het vervolgens aan betere voorwaarden online aan te kopen.

ref Comeos & Smart Retail Flanders
 • Bedrijven met internet toegang
  %
 • Bedrijven met website
  %
 • Bedrijfsaccount Sociale netwerken
  %
 • Online ordersysteem of webshop
  %
Budgetsites Webshop

Straalt uw webshop genoeg veRtrouwen uit om de klant tot aankopen te verleiden ?

Overtuig de consument met de prijs en neem de drempel weg die hem een aankoop weerhoudt.

Een goede webshop moet aan een paar randvoorwaarden voldoen. We moeten daar niet flauw over doen, de prijs is belangrijk. Artikelen aanbieden zonder de prijs te vermelden lukt vandaag niet meer, de consument wil vergelijken en onmiddelijk aankopen.
Buiten de prijs zijn er nog andere belangrijke factoren.

 • Volledig productassortiment
 • Genoeg productinformatie
 • Professionele presentatie en navigatie
 • Klantenservice
 • Degelijk CMS
 • Beperkt in onderhoud
 • Flexibele betaalmogelijkheden
 • Marktaanbod, afzetmarkt en potentieel

 

Budgetsites kan ook instaan voor het onderhoud van uw webshop.

Een goed onderhouden webshop is cruciaal en neemt heel wat kostbare tijd in beslag. Producten, prijzen en stocks moeten voortdurend geactualiseerd worden. VInd een klant het product niet op uw shop dan gaat hij onverwijld op een ander! Met een goed onderhouden webshop kan je dus het verschil maken. Laat tijd geen belemmering zijn, wij doen het voor u en met een service level agreement!

 

Budgetsites werkt met Magento en Prestashop. Beiden zijn open source en bieden een CMS waarmee je zelf aan de slag kan. Er is wel degelijk een verschil tussen beide platformen.

Magento beschikt over een professionele versie die veel meer te bieden heeft dan de Magento Community of Prestashop maar deze is moeilijker om te onderhouden en kost bovendien meer dan 15.000 per jaar voor de licensies. Magento is dan ook eerder een oplossing voor grotere bedrijven. Wil je toch ten dele genieten van de professionele Magento dan kan je altijd met de gratis community versie aan de slag.

Prestashop biedt enkel de gratis versie dewelke veel minder server resources vereist, en bovendien gemakkelijker en sneller te installeren is dan Magento. Werken in het CMS is een stuk eenvoudiger voor de gebruiker. PrestaShop heeft net release 1.7 uitgebracht. Wij installeren1.7 momenteel al voor onze klanten. Zoekt u een hosting voor uw Presta Shop webwinkel of heb je een probleem met de installatie ? Contacteer ons!

Beide alternatieven kunnen voorzien worden van een mooi design via een template, ook zijn er voor beiden extra modules beschikbaar en dit zowel gratis als betalend. Budgetsites maakt voor U deze webshops startklaar en levert ze geintegreerd in een website of als standalone.