Feb
032017

Nieuwe website voor Facility, Rescue & Services

Facility Rescue Services - FRS

FRS is een referentie op het gebied van facilitair onderhoud. De verouderde, niet-responsive site wordt volledig herbouwd tot een moderne, mobiele website met een goed georganiseerde en informatieve datastructuur. Er wordt maximaal ingezet op SEO. Het project verloopt gefaseerd. Het doel is in eerste instantie een vervijfvoudiging van het aantal bezoekers en een CTR van meer dan 10% te realiseren. In een tweede fase wordt de site vertaald naar het engels en in een derde fase wordt er een webapplicatie voor het beheer van de digitale werkbons toegevoegd.

Dec
082016

Bestelapplicatie voor de Butcherstores

Butcherstore De Laet-Van Haver

Vandaag werd de nieuwe webapplicatie voor De Laet-Van Haver opgeleverd. Als framework werd voor Apex 5.0 gekozen. De engine is een krachtige Oracle 11G-R2 Het systeem is voorzien van een efficient CMS en gekoppeld met het intern ERP systeem zodat zowel de weborders als de winkelorders in één geintegreerd systeem kunnen verwerkt worden. Doorlooptijd project: 6 dagen.

Nov
182016

Google maakt onderscheid tussen mobile en desktop zoekopdrachten!

Google heeft enkele weken geleden de komst van zijn mobiele index aangekondigd. Meer nog, deze mobiele index zal meteen de primaire index worden. Google gaat met deze strategiewijziging het mobiele gedrag aanmoedigen ipv de trends te volgen. Volgens Google werd in oktober het 50% kantelpunt van de mobiele bezoekers overschreden. Aan de hand van onze site analytics taxeren we momenteel het verschil tussen mobiel en desktop op 45/55. Hoewel Google beweert dat niet-mobiele ge-optimaliseerde inhoud nog steeds hoog kan scoren als het de beste match voor een zoekopdracht is, zal in de praktijk een mobiele zoekopdracht enkel mobiele resultaten opleveren.

Het is nu meer dan ooit noodzakelijk om de oudere websites te moderniseren en volledig mobiel te maken. Anders verlies je in één klap 50% van het potentieel en deze trend zet zich door tot de site niet meer zichtbaar zal zijn. SEO(Search Engine Optimization), SERP(Search Engine Results Page) en AMP(Accelerated Mobile Pages) zullen een 'hot' topic zijn de komende maanden.

Nov
112016

Google Penguin algoritme

Sinds 2013 gebruikt Google een nieuw zoekplatform, genaamd "Hummingbird". Hummingbird bestaat in feite uit een complexe set zoekalgoritmes met verschillende functionaliteit, hieronder de belangrijkste of toch zeker diegene waarvan het meest geweten is :

- Panda : devalueert websites van slechte kwaliteit, gekopieerde content, weinig updates ...
- Penguin : devalueert websites die hun ranking proberen te verbeteren via onnatuurlijke inkomende links
- Payday : devalueert spam websites die onterecht op zoekresultaten voorkomen
- Pigeon : verbetert de lokale zoekresultaten
- Top Heavy : devalueert websites die te zwaar zijn
- Mobile Friendly : devalueert niet mobile/responsive websites
- Pirate : devalueert inbreuken tegen het copyright
- RankBrain : verbetert de zoekresultaten in geval van zoekzinnen of wanneer het exacte woord niet geven werd. (zelflerend systeem)

Volgens Google zijn de 3 allerbelangrijkste weegfactoren : LINKS - CONTENT en RANKBRAIN, in die volgorde. Hiermee bouw je een score op die zich vertaalt in een positie binnen de zoekresultaten. Elke devaluatie verlaagt die score substantieel!

Het Penguin algoritme is dus één van de belangrijkste vermits het een rechtreekse impact heeft op de linkfactor. Met dit algoritme beoordeelt Google de kwaliteit van de links tussen websites. Zij hanteren daarvoor een referentiekader. Er wordt dus gekeken naar de bron, naar de webiste waarvan de link vandaan komt en de relevantiegraad. Websites die hier niet aan voldoen werden onherroeplijk bestraft.

Sinds 23 september onderging het Penguin algortime een aanzienlijke update. Zoals steeds is het onduidelijk hoe het Google Penguin algoritme juist werkt maar volgens hun communicatie draait het algoritme nu realtime ipv periodiek, wordt er gedevalueerd ipv bestraft en wordt pagina's(onderdelen) beoordeeld ipv een gehele site.

- Realtime biedt voordelen vermits de resultaten nu continu aangepast worden, noodgedwongen aanpassingen zullen dus sneller tot resultaat leiden vermits ze na crawling onmiddelijk herbeoordeeld zullen worden. Het is echter de vraag of je het verschil zal merken, waar er vroeger na een algoritme update soms een duidelijke terugval resp stijging te merken was zal dit nu stelselmatig verlopen.
- Beoordeling op onderdelen is zeker een eerlijker en interessante evolutie. Pagina's die nu steevast achterblijven in de zoekresultaten kunnen kritisch bekeken worden na een algoritmewijziging.
- Devalueren in plaats van bestraffen : hierin zit een groot verschil. Door te bestraffen tuimelt je site naar beneden in de zoekresultaten, het was steeds een moeilijk en vooral een langduring verhaal om dit weer ongedaan te maken. Dit is voorbij, vanaf heden zal Penguin enkel nog devalueren. Dit houdt in dat lage kwaliteitslinks niet meer zullen meetellen in de Link Factor en dus in feite zinloos worden. Het is duidelijk dat dit ook een onmiddelijke weerslag op de zoek-resultaat-score zal hebben.